Testul SpermFunc se bazează ca principiu pe metoda dispersiei cromatinei spermatozoidului (Sperm Chromatin Dispersion – SCD), spermatozoizii cu ADN-ul nefragmentat prezentând un halo ce poate fi vizualizat microscopic în urma colorării.
Spermograma ne oferă o imagine de ansamblu asupra numărului, mobiliățtii și morfologiei spermatozoizilor dar nu și calitatea materialului genetic.
Testarea este recomandată pentru urmatoarele cazuri:
- Infertilitate masculină idiopatică (istoric îndelungat de infertilitate sau inseminari repetate nereușite)
- Pierderi repetate de sarcină
- Vârsta peste 45 ani, fumator, expunere la acțiunea agentilor toxici (a bărbatului)
- Boli infecțioase, varicocel, evaluarea evoluției după operația de varicocele
- Parametri normali sau modificați ai spermogramei, cu infertilitate în cuplu
- Radiații
- Boli febrile
Rezultatele se obțin în urma analizării unui număr de 500 de spermatozoizi, testul fiind o evaluare cantitativă exprimata procentual a calității probei, care ne indică conduita în tehnica de reproducere asistată.
Superioritatea acestei metode se manifestă întocmai prin corecta selectare a tehnicii de reproducere asistata, fără încercări eșuate care întarzie scopul final.
Pregătirea: Se recomandă o perioadă de abstinența cuprinsă între 2-6 zile înainte de recoltare. Sperma este recoltată într-un recipient steril.
Pentru testarea feritilității masculine sunt necesare mai multe probe de spermă, deoarece numărul spermatozoizilor variază de la o zi la altă. Acestea se preleva, de obicei, la intervale de 3 săptămâni. Evaluarea vasectomiei se realizează la circa 6 săptămâni de la intervenție.
Determinare fragmentare ADN sperma/lichid seminal (test Sperm Func) Investigațiile comandate online sunt supuse unei reduceri de 12% față de prețul de catalog. |
Spermograma * Investigațiile comandate online sunt supuse unei reduceri de 12% față de prețul de catalog. |